T1 ja kavandatava büroohoone vahele rajatakse klaasist ühendusgalerii

BNS
Copy
T1 saab mitmeotstarbeline keskus.
T1 saab mitmeotstarbeline keskus. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linnaplaneerimise amet andis kooskõlastuse T1 Mall of Tallinna kaubanduskeskuse ja samale Peterburi tee 2 kinnistule kavandatava büroohoone vahele klaasist ühendusgaleri rajamiseks.

T1 pankrotistunud omaniku Tallinna Moekombinaadi pankrotihaldur Kristo Teder esitas novembris linnaplaneerimise ametile muu hulgas ettepaneku täiendada Ülemiste ühisterminali detailplaneeringu lahendust galeriiga, mis ühendab keskust ja büroohoonet.

Ameti hinnangul saab detailplaneeringule ühendusgalerii ehitusõiguse lisada. Galerii paikneb ligikaudu 14 meetri kõrgusel maapinnast ning on umbes 5 meetri kõrgune, märkis amet vastuskirjas Tederile.

Neljapäeval teatasid pankrotihaldurid, et T1 keskus on pärast kaht ebaõnnestunud oksjonit müüdud 55 miljoni eurose alghinnaga Moekombinaadi suurimale võlausaldajale Lintgen Adjacent Investments S.à.r.l.

Lintgeni nõustaja Jaan Loti sõnul saab hoonest keskus, kus kaubandus koondub kahele alumisele korrusele, raudtee ja Ülemiste keskuse poolele rajatakse uued sissepääsud ning parandatakse esimese ja teise korruse vahelist liikumist.

Kolmandale korrusele ehitatakse bürood ning spordi ja huvitegevuse ruumid jm. Neljas korrus ettevõtte hinnangul olulisi kontseptuaalseid muudatusi ei vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles