Elisa tahab Huawei tehnoloogia väljavahetamise eest kompensatsiooni (2)

BNS
Copy
Elisa juht Andrus Hiiepuu sai ühena esimestest proovida kokkuvolditava ekraaniga telefoni Huawei Mate X.
Elisa juht Andrus Hiiepuu sai ühena esimestest proovida kokkuvolditava ekraaniga telefoni Huawei Mate X. Foto: tootja

Elisa teatel peavad nad uue elektroonilise side regulatsiooni tõttu välja vahetama kogu Huawei tehnoloogial põhineva võrgu, mis tähendab varalist kahju suurusjärgus 50 miljonit eurot, ning tahab riigilt selle eest kompensatsiooni.

Elisa taotleb seda, et valitsus teeks majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile või justiitsministeeriumile ülesandeks luua enne elektroonilise side seaduse muudatuste jõustumist ehk tuleva aasta 1. veebruariks kompensatsioonimehhanism.

See annaks garantii sideettevõtjale, kes peab enne 1. veebruari kasutusse võetud riist- või tarkvara välja vahetama seetõttu, et tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) ei anna kasutusluba uuele riist- või tarkvarale, eelkõige 5G-le pikemaks tähtajaks kui 2025. aasta lõpuni – ja kes selles olukorras peab välja vahetama praeguse riist- või tarkvara.

Elisa 2G–4G võrk põhineb Huawei tehnoloogial. 

Riigikogu võttis 24. novembril vastu elektroonilise side seaduse eelnõu, mille alusel keelustatakse muu hulgas Huawei seadmete kasutamine võrgus ning kuulutatakse välja 5G sagedusala konkurss.

President Alar Karis kuulutas seaduse välja 6. detsembril. Selle jõustumistähtaeg on 2022. aasta 1. veebruar.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles