TextMagicu avalikul pakkumisel märgiti aktsiad hullumeelselt üle

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
TextMAGICU juht ja suuromanik Priit Vaikmaa
TextMAGICU juht ja suuromanik Priit Vaikmaa Foto: Kiur Kaasik/Textmagic

Pakkumise käigus märkis 15 410 investorit kokku 9 896 434 aktsiat 49,5 miljoni euro eest ehk pakkumise kavandatud maht märgiti 19,8-kordselt üle.

SMS-turunduse ettevõte TextMagic pakkus investoritele kuni 500 000 aktsiat, et kaasata kuni 2,5 miljonit eurot.

Ettevõtte suuromaniku ja tegevjuhi Priit Vaikmaa sõnul oli suur ülemärkimine ootuspärane, kuna IPO maht oli kuni 2,5 miljonit eurot. «Meie IPO ülemärkimine rohkem kui 19,8 korda on uus rekord Balti First Northil. On meeldiv näha nii suurt osavõttu. Oleme uhked, et saame hoida suurima aktsionäride arvuga kohalikus börsinimekirjas oleva Eesti tehnoloogiaettevõtte tiitlit,» lisab ta.

TextMagic on sõlminud grupi ettevõtete täiskohaga töötajatega ja teenuseosutajatega optsioonilepingud, et eeldatavast kasvust saaksid osa ka kõik nende töötajad ja teenuseosutajad, lisas Vaikmaa.

Märkimiste keskmine oli 642 pakkumise aktsiat, mis oli oluliselt mõjutatud mõnest väga suurest märkimisest. Mediaan oli 120 aktsiat.

Iga pakkumises osaleja saab kuni 35 aktsiat. Ülejäänud kaks protsenti aktsiatest jaotati proportsionaalselt märgitud aktsiate arvuga.

Pakkumise netotulu on ligikaudu 2 250 000 eurot. Pakkumise käigus kaasatud raha plaanitakse kasutada uue toote Touchpoint arendamiseks, uute töötajate värbamiseks ning TextMagic A2P SMS platvormi uuendamiseks.

Ettevõte on TextMagic grupi emaettevõte. TextMagicu SMS tarkvara kaudu saab saata olulisi teateid, meeldetuletusi, tellimuse kinnitusi ja läbi viia SMS-turunduse kampaaniaid. Põhilised kliendid asuvad Ameerika Ühendriikides, Suurbritannias, Kanadas ja Austraalias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles