Uus omanik teeb T1st mitmeotstarbelise keskuse (2)

PM Majandus
Copy
Jaan Lott
Jaan Lott Foto: Kristjan Teedema

T1 kaubandusekeskuse kolmandal oksjonil 55 miljoni euroga ära ostnud investeerimisfirma Lintgen Adjacent Investments S.à r.l. teeb T1 mitmeotstarbeliseks keskuseks.

«Lintgeni eesmärgiks on anda keskusele uus hingamine,» ütles  kaubanduskinnisvara ekspert ja Lintgeni nõustaja Jaan Lott. «Kui Lintgen investeeris T1, siis toetas ta sellega kontseptsiooni, mis seisneb suurepärases, ajaga veelgi paranevas asukohas, kui pidada silmas rajatavat Rail Balticu terminali. Hoonel on suur potentsiaal, kui seda juhib õigesti professionaalne tiim, mille Lintgen omalt poolt välja pakub.»

Hoonest saab mitmeotstarbeline keskus. Kaubandus koondub kahele alumisele korrusele, rajatakse uus sissepääs raudtee ja Ülemiste keskuse poole ning parandatakse 1. ja 2. korruse vahelist liikumist.

Kolmandale korrusele lisanduvad uued funktsioonid: bürooruumid, sport ja huvitegevus, terviseteenused ja avalikud teenused.

«Neljas korrus ei vaja olulisi kontseptuaalseid muudatusi, T1 meelelahutus on selgelt eristuv ja hästi toimiv pakett koos kogu Euroopas ainulaadse «Skywheel of Tallinn» vaaterattaga, kõik see saab ülejäänud maja käivitumisel ainult hoogu juurde,» ütles Lott.

Uus omanik hindab Loti sõnul kõrgelt keskuses tegutsevate äride ning keskuse partnerite kannatlikkust ja pingutusi oksjoni eel ja ajal, samuti pankrotihaldurite professionaalsust kogu protsessi vedamisel.

Lingten on T1 kaubanduskeskuse omanikfirma pankrotimenetluses olnud suurim võlausaldaja. Investeerimisfirma omandab pankrotis AS-ile Tallinna Moekombinaat kuuluva Peterburi tee 2 kinnistu koos sellel tegutseva T1 Mall Of Tallinn kaubanduskeskusega.

Lintgen teatab järgmisel nädalal, kellest saab keskuse uus tegevjuht.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles