Itaalia konkurentsiamet trahvis Amazoni 1,1 miljardi euroga

BNS
Copy
Amazon
Amazon Foto: Dado Ruvic

Itaalia konkurentsiamet trahvis Amazoni 1,1 miljardi euroga e-kaubanduse logistikas dominantse positsiooni kuritarvitamise eest.

Tegemist on järjekordse sammuga USA tehnoloogiafirma tegevuse vastu Euroopa Liidus.

Amazoni dominantne positsioon Itaalia turul võimaldas tal eelistada oma logistikateenistust, kasutades platvormil Amazon.it aktiivseid müüjaid võistlevate operaatorite arvel ja oma dominantse positsiooni tugevdamiseks, ütles konkurentsiamet otsuse põhjenduseks.

Konkurentsiameti 250-leheküljelises otsuses märgiti, et rikkumine on iseäranis ränk, kuna võib konkurente heiduta ja ka täielikult turult kõrvaldada.

Amazon teatas, et pole otsusega üldse nõus ja kavatseb selle vaidlustada.

«Väljakäidud trahv ja lahendused on õigustamatud ja ebaproportsionaalsed,» teatas ettevõte.

Paar nädalat tagasi trahvis Itaalia konkurentsiamet Amazoni 68,7 miljoni euroga seoses tehinguga, mis takistas Apple'i ja Beatsi toodete ametlikke ja mitteametlikke edasimüüjaid Amazon.it-i kasutamast. Apple'it trahviti samas otsuses 134,5 miljoni euroga.

Euroopa Parlamendi komitee andis läinud kuul esialgse heakskiidu bloki uuele digiturumäärusele, mis seaks USA tehnoloogiahiidude tegevusele seninägematud piirangud.

Määrus mõjutaks firmasid nagu Amazon, Facebook, Google, Apple ja Microsoft, mida on süüdistatud konkurentsi pärssimises, maksude mitte maksmises, meediasisu varastamises ja demokraatia ohustamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles