Lennufirmade sõnul reageerisid riigid seoses omikroni variandiga üle

Ronald Reinap
, reporter
Copy
IATA ennustab, et lennuliiklus jõuab tagasi kriisieelsele tasemele alates 2024. aastast.
IATA ennustab, et lennuliiklus jõuab tagasi kriisieelsele tasemele alates 2024. aastast. Foto: Bayne Stanley

Ülemaailmsed lennufirmad kritiseerisid kolmapäeval riike selle eest, et nad süvendavad oma piirimeetmetega omikroni-hirmu, ning kutsusid poliitikuid üles laskma inimestel teha oma reisiotsus teaduslike andmete põhjal.

Rahvusvahelise Lennutranspordi Assotsiatsiooni (IATA) peadirektor Willie Walsh ennustas, et uuest koronaviiruse tüvest tulenevad läbimõtlemata piiripiirangud leevenevad peagi, kuid on liiga vara öelda, kas puhkusereisid on lähitulevikus häiritud või mitte, vahendab Reuters.

«Me ei saa uue tüve ilmnemisel kõike sulgeda,» ütles Walsh pressikonverentsil. Tema sõnul on kiirustades seatud reisikeelud karistanud riike, näiteks Lõuna-Aafrika Vabariiki leiust teatamise eest.

Ta ennustas siiski, et uusim tervishoiualane eriolukord on lühiajaline ja et see ei mõjuta IATA prognoose, mis ennustavad, et lennuliiklus jõuab tagasi kriisieelsele tasemele 2024. aastast.

Walshi sõnul peaksid konkurentsiasutused uurima Covid-19 testide eest küsitavaid hindu, mis mõnel juhul ei ole seotud nende tegelike kuludega. «Ma loodan, et valitsused ja konkurentsiregulaatorid suudavad takistada tarbijate ärakasutamist,» ütles Walsh.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles