Wolti hinnapoliitika sattus Soomes uurimise alla

PM Majandus
Copy
Wolti kuller.
Wolti kuller. Foto: Erakogu

Soome turismi- ja toitlustusettevõtjaid koondav MaRa esitas toidukullerfirma Wolt kohta pöördumise sealsele konkurentsi- ja tarbijakaitseametile.

MaRa palub Soome konkurentsi- ja tarbijakaitseametil välja selgitada, kas Wolti hinnakujunduspolitiika ikka on konkurentsiseadusega kooskõlas. MaRa leiab, et Wolt on turgu valitsevas seisundis ega tohiks ühepoolselt restoranidele hinnatingimusi dikteerida, kirjutab Ilta Sanomat.

«Restoranidel on Woltiga tehtavatel lepingutel ees range hinnapiir, mis on tavaliselt 30 protsenti toidu hinnast. See tähendab, et Wolti kaudu transporditavad portsjonid ei ole restoranile tulusad,» ütles MaRa asepresident Veli-Matti Aittoniemi pressiteates.

Aittoniemi juhtis aga tähelepanu sellele, et kõrgete hindade tõttu MaRa ei protesti platvormil kehtivate hindade vastu. «Woltil on õigus oma teenuseid hinnata nii, nagu ta soovib. Meie taotlus puudutab ainult Wolti tingimust, mis keelab restoranidel endal lisada toidule otsa Wolti vahendustasu,» täpsustas Aittoniemi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles