Elering avariijaamadega turule ei sekku (3)

BNS
Copy
Elering
Elering Foto: elering.ee

Elering teatas nädala algul, et olukord Põhjamaade ja Balti elektrisüsteemis on muutunud pingeliseks ning kui elektriturg ei suuda tarbimist katta, on võimalik tarbimise tagamiseks kasutusse võtta reservvõimsused; tarbijale muret tekitava turuhinna mõjutamiseks Elering aga avariireservis olevate elektrijaamadega turule ei sekku.

«Sellised avariireservjaamad, nagu meil on Kiisa lähistel, on tõesti mõeldud selleks, et asendada tavapäraseid elektrijaamu või ülepiirilisi elektriühendusi, kui need peaksid ootamatult välja lülituma rikke tagajärjel,» selgitas Eleringi kommunikatsioonijuht Ain Köster BNSile.

Samuti on Kösteri sõnul võimalik avariireserve kasutada olukorras, kus kõik tavapärased elektrijaamad töötavad ning Põhjamaad on juba ka käivitanud strateegilised reservid, aga osa elektritarbimisest on veel katmata. «Sellises olukorras lähevad avariireservid tööle, et tagada tootmise ja tarbimise tasakaal ja hoida nii elektrisüsteemi töös. Sellist olukord pole kunagi olnud,» lisas ta.

Kui avariireservelektrijaam käivitub selleks, et asendada avarii korral tavapärast elektrijaama, siis sellisel juhul kannab avariireservjaama käivitamise kulud avariiliselt välja lülitunud elektrijaam ehk tavatarbijat see ei mõjuta.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles