Villig: Bolt võib kahe aasta jooksul tulla börsile

Carl-Robert Puhm
Copy
Bolti juht Markus Villig.
Bolti juht Markus Villig. Foto: Tairo Lutter

Bolti tegevjuht Markus Villig ütles Bloombergile antud kommentaaris, et Eesti suurim iduettevõte võib aasta-kahe pärast jõuda börsile.

2,5 miljoni autojuhiga Bolt kaasas augusti alguses investoritelt 600 miljonit eurot, mis kergitas ettevõtte väärtuse enam kui 4 miljardi euroni. 

Ettevõtte tegevjuhi Markus Villigu sõnul plaanitakse aga oma teenuseid ja geograafiat veelgi laiendada, mistõttu on tarvilik ka täiendav rahakaasamine. Villig selgitas, et Bolt kavatseb tuleval aastal autorenditeenusega Bolt Drive jõuda seitsmesse uude riiki ning kahekordistada teenuste mahtu Aafrikas.

«Võimalusi on tohutult,» ütles Villig ja lisas, et ettevõte soovib olla valmis ka esmaseks avalikuks pakkumiseks aasta või kahe jooksul. Samas nentis Bolti kaasasutaja ja üks omanikke, et kiiret sellega tegelikult pole.

Esialgu vaatab Bolt veel riskikapitali poole. «Tõenäoliselt kogume järgmise paari kuu jooksul uut rahastust,» selgitas Villig Bloombergile.

Bolti tegevjuhi teatel on nende lähiaja üks suuremaid väljakutseid meelitada platvormille uusi juhte, kuna nõudlus Bolti teenuste järele on hüppeliselt kasvanud. Pandeemiaeelse ajaga on kasv olnud 50 protsenti. Seetõttu loodab ettevõte leida sadu tuhandeid uusi autojuhte. «Juhid tulevad tasapisi tagasi, aga nõudlus on kasvanud oluliselt kiiremini,» kommenteeris Villig. «Võitlus juhtide nimel on ülipingeline. Arvan, et kuue kuu jooksul võiks olukord normaliseeruda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles