Eesti ja Ungari blokeerisidki ELi maksureformi (4)

BNS
Copy
Rahandusministeerium.
Rahandusministeerium. Foto: Madis Veltman

Euroopa Liidu (EL) rahandusministrid ei jõudnud teisipäeval kokkuleppele äriühingute maksustamise juhendi uuendamises, juhise uuendamist blokeerisid Ecofini hääletusel Ungari ja Eesti, kirjutab ERR.

«Töörühmad valmistavad nüüd lähikuudel ette uued reeglid,» ütles Sloveenia rahandusminister Andrej Šircelij.

Veebiväljaanne EUobserver kirjutas juba esmaspäeval, et Eesti ja Ungari blokeerivad Euroopa Liidu maksureformi, täpsemalt äriühingute maksustamise juhendi uuendamist.

«Juhendi blokeerimine võib olla viis, kus Eesti ja Ungari tahavad parandada oma läbirääkimispositsiooni miinimummaksu hääletamisel,» ütles Oxfam Internationali maksupoliitika ekspert Chiara Putatouru.

Teisipäeval kommenteeris teateid, et Eesti blokeerib ELi maksureformi, ka rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus. «Eesti teeb kõik võimaliku, et Euroopa Liidus alanud maksudebatis säilitada praegune ettevõtte tulumaksusüsteem,» kinnitas rahandusminister

«Vastab tõele, et meie esmane huvi on seotud kindluse saamisega, et Eesti ettevõtte tulumaksusüsteem säiliks. Ja kui selles osas on meil kindlus olemas, siis peame võimalikuks ka muude maksustamisega seotud küsimustega edasi liikuda. Aga kuni seda kindlust ei ole, siis seni selline reservatsioon Eesti poolt on seatud tõesti,» ütles Pentus-Rosimannus Vikerraadio saates «Uudis +».

ELi praegused juhised koostati 1990. aastate lõpus, vahepeal on rahvusvaheline maksukonkurents muutunud aina globaalsemaks ja selle tulemusel jäävad riigid ilma maksutulust, teatas Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsioon (OECD).

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles