Rootsi kehtestab ettevaatusabinõuna uued piirangud

Copy
Restoran Stockholmis.
Restoran Stockholmis. Foto: STEFAN JERREVANG

Rootsi teatas teisipäeval, et kehtestab ettevaatusabinõuna täiendavad piirangud riigis, kus seni on õnnestunud vältida suurt osa Euroopast kimbutavaid kõrgeid nakatumisnäitajaid.

1. detsembril kasutusele võetud vaktsiinitõendit siseüritusteks, kus osaleb üle saja inimese, laiendatakse peagi söögikohtadele ja jõusaalidele, ütles peaminister Magdalena Andersson.

Konkreetset kuupäeva pole paika pandud, kuid tõenäoliselt kehtestatakse reegel järgmise paari nädala jooksul. Koroonapass tõendab, et selle omanikud on täielikult vaktsineeritud.

Samuti soovitatakse alates kolmapäevast võimaluse korral kodust töötamist, suhtlusvahemaa järgimist ja maskikandmist ühistranspordis, kui pole võimalik vältida suuremat arvu inimesi.

Rootsi on varem pandeemia ajal silma paistnud oma leebema lähenemise poolest, eirates sulgemismeetmeid ja nõudes maskide kandmist vaid teatud tingimustes.

Samas piirati inimeste arvu avalikel üritustel ning baaride ja söögikohtade lahtiolekuaega. Lisaks keelati külaskäigud hooldekodudesse.

Rootsis on viirus nõudnud üle 15 000 inimelu oma 10,3 miljoni elaniku seas, mis on Euroopas umbes keskmine näitaja.

Covid-19 omikronvariandi ilmumisega ei kavatse Rootsi oma lähenemist muuta, ütles Rootsi peaepidemioloog Anders Tegnell eelmisel nädalal.

Koroonajuhtumite ja Covid-19 surmade poolest läheb rootslastel praegu ülejäänud Euroopaga võrreldes hästi. Eelmisel nädalal registreeriti 26 surma ja vähem kui 15 000 nakkusjuhtumit, teatas AFP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles