Luminor avas klientidele Apple Pay

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Luminor
Luminor Foto: Paula Äurkste/SCANPIX

Luminor hakkab tänasest pakkuma klientidele Apple Pay makselahendust.

Apple Pay on iPhone’ile ja teistele Apple´i nutiseadmetele mõeldud makselahendus, mis võimaldab teha viipemakseid kauplustes ning makseid e-poes ja äppides. 

Viipemakseks tuleb hoida oma iPhone'i või Apple Watchi makseterminali juures. Iga iPhone'i, iPadi või Maci tehing tuleb kinnitada näotuvastuse, sõrmejälje või parooliga. 

Apple Pay kasutamise korral ei säilitata kliendi krediit- või deebetkaardi tegelikke numbreid ei seadmes ega Apple'i serverites. Selle asemel määratakse kliendi seadmele ainulaadne krüptitud kontonumber, mis salvestatakse seadme turvaelementi ehk tööstusharu standarditele vastavasse sertifitseeritud kiipi, mille eesmärk on säilitada seadmes turvaliselt makseteavet, teatab Luminor.

IPhone'i kasutamise korral tuleb Luminori kliendil krediit- või deebetkaardi lisamiseks lihtsalt avada Walleti äpp, puudutada sümbolit «+» ja järgida juhiseid. Klient saab hakata Apple Payd kasutama kohe, kui on lisanud oma kaardi iPhone'i, Apple Watchi, iPadi või Maci arvutisse. 

Eestis tegutsevatest jaepankadest oli Apple Pay tugi varem olemas LHV-l ja Swedbankil. Samuti on Apple Pay saadaval näiteks Revoluti, Monese ja N26 kasutajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles