Balti jaamas lõpeb ehitus sel pühapäeval (1)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Elronis vedurijuhina töötav Margi Sander.
Elronis vedurijuhina töötav Margi Sander. Foto: Rail Baltic

Pühapäeval, 12. detsembril lõpeb Balti jaamas ehitus ja remont ning kehtima hakkab uus rongide sõiduplaan.

«Raudtee remont on selleks korraks lõppenud ning Elron saab taas kliente tavapäraselt teenindada. Alates pühapäevast ei ole sõitjatel enam vaja ühelgi reisil kasutada asendusbusse, liiklusgraafik tiheneb ning sõiduajad muutuvad jälle kiiremaks,» sõnas Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Uue sõiduplaani järgi sõidab näiteks Tallinnast Keilasse enam kui 40 rongi päevas, Raplasse saab valida 17 väljumise vahel ning Tartusse saab kümnel korral päevas.

Sõiduajad lühenevad

Suurema nõudlusega aegadel on nii Tallinna-Tartu kui ka Tallinna-Narva liinil reedeti ja pühapäeviti sõiduplaan tihedam. Kui uusi olulisi piiranguid ei tule ning ka raudteeremont järgmisel aastal rongliiklust väga ei takista, siis saame me viimase 20 aasta kõige tihedama rongiliikluse, lisas Kongo.

Uue liiklusgraafiku järgi on sõiduajad lühemad. Tallinna ja Tartu vahel hakkavad kõige kiiremad rongid sõitma tund ja 54 minutit ning Tallinnast Narva kaks tundi ja 9 minutit. See tähendab, et Ülemistesse jõuab Tartust umbes tunni ja kolmveerandiga ning Narvast kahe tunniga.

Sõitjate arv on endiselt ligi 30 protsenti väiksem kui enne pandeemiat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles