Purjus kapteni ja meeskonnaga Vene kaubalaev sõitis Poolas laevateest mööda

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Foto: Nachete Muccio/Marinetraffic.com

Poola võimud pidasid Gdanski lähistel kinni purjus kapteni ja meeskonnaga Venemaa kaubalaeva, mis pääses napilt kaldasse kinnisõitmisest. 

Vene lipu all seilava kaubalaeva Ruslana marsruut Gdanski lahes äratas Poola laevaliiklusteenistuse (VTS) tähelepanu ööl vastu 4. detsembrit, teatas merendusportaal GCaptain. Laeva liikumist jälginud Zatoka VTS märkas, et laev lahkus tähistatud laevateelt ja liikus kaldale ohtlikult lähedale. Ametnike katsetele ühendust võtta Ruslana meeskond ei vastanud ning merendusamet teavitas olukorrast Poola merepiirivalvet. 

Piirivalve saatis sündmuskohale merepäästelaeva ning merepäästjatel õnnestus mõne aja pärast Ruslana meeskonnaga kontakti saada. Ruslana pööras viimasel hetkel madalale sõitmise kursilt kõrvale ning laev suunati Gdanski lahe ankrualale seisma. Laevale läinud Poola piirivalvurid tuvastasid, et kapten ja kolm meeskonnaliiget olid purjus. 

Piirivalvurid teavitasid sündmusest politseid ning Gdynia sadamakontrolli inspektor andis välja määruse laeva kinnipidamiseks. Ruslana on 2007. aastal valminud 120-meetrine 7750-tonnise kandevõimega kaubalaev. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles