Minsk keelab teatud kaupade impordi sanktsioone rakendanud riikidest

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Valgevene lipp.
Valgevene lipp. Foto: Attila Husejnow

Minsk keelab teatud kaupade impordi riikidest, mis on rakendanud Valgevene suhtes sanktsioonid, teatas esmaspäeval Valgevene välisministeerium, vahendab Interfax.

«Vastumeetmena ebaseaduslike välissanktsioonide survele, mille eesmärk on õõnestada Valgevene suveräänsust ja halvendada Valgevene kodanike heaolu, ning kaitsmaks riiklikke huve, otsustas Valgevene valitsus kehtestada keelu teatud kapuade impordile riikidest, mis rakendanud ebaseaduslikud Valgevene-vastased sanktsioonid,» teatas ministeerium.

Vastuseks Valgevene lennundussektorile seatud piirangutele võtab Lukašenka režiim kasutusele peegelmeetmed Euroopa Liidu ja Ühendkuningriigi lennuettevõtjate suhtes.

«Valgevene jätkab majandusintegratsiooni edendamist Venemaaga ning ehitab tugevaid kaubandus- ja majandussuhteid Euraasia Majandusühenduse riikide ja teiste partneritega. See on üks olulisemaid meetmeid, et astuda vastu Lääne kollektiivsele välissurvele ja tugevdada riigi majanduslikku julgeolekut,» rõhutas ministeerium.

Ministeerium lisas, et rakendatakse vajalikke meetmeid siseturu rahuldamiseks analoogsete kaupadega sõbralikest riikidest. Rõhutati ka seda, et Valgevene on valmis lahendama kõik erimeelsused lugupidava dialoogi kaudu, mis põhineb üksteise huvide austamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles