Coop Pank arvestab MESi kaaslaenu kodu omafinantseeringuna

BNS
Copy
Kodulaen. Pilt on illustratiivne.
Kodulaen. Pilt on illustratiivne. Foto: Priit Simson

Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) pakub alates esmaspäevast kodu soetamiseks Põlvamaale, Valgamaale, Võrumaale ja Ida-Virumaale kaaslaenu, mida Coop Pank arvestab kodulaenu omafinantseeringuna.

Coop Panga erakliendi kinnisvarafinantseerimise äriliini juhi Karin Ossipova sõnul on kaaslaen rahaline omafinantseering panga antava kodulaenu juurde. MESi kaaslaenuga toetatakse elumajade ja ridaelamute ehitamist, ostmist või renoveerimist ning selle tähtaeg on kuni 50 aastat, teatas pank.

Kaaslaen on mõeldud kodu rajamiseks Põlvamaa, Valgamaa, Võrumaa või Ida-Virumaa kuni 1000 elanikuga asustusüksustesse.

«Väljaspool tõmbekeskusi on kodu rajamine keerulisem, kuna sealse kinnisvara väärtus laenu tagatisena on linnadega võrreldes madalam. Kodumaise pangana soovime aga viia elu edasi igas Eestimaa nurgas ning püüame koos klientidega leida personaalseid lahendusi,» lausus Ossipova.

MESi juhatuse liige Leho Verk ütles, et MESi kaaslaenu maksimaalne summa on 100 000 eurot, kuid see saab olla maksimaalselt 50 protsenti kodulaenu kogusummast.

«Näiteks, kui pere soovib võtta maakodu ostmiseks kodulaenu 180 000 eurot, siis saab MESi osakaal olla 90 000 eeldusel, et pank finantseerib laenu samuti 90 000 euro ulatuses,» ütles Verk.

MESi kaaslaenu kasutamiseks tuleb esmalt esitada pangale kodulaenu taotlus. Kui pank on teinud siduva laenupakkumise, tuleb taotlejal esitada see MESile koos kaaslaenu taotlusega ning muude dokumentidega, mida MES nõuab.

Seejärel teeb MES kaaslaenu taotluse rahuldamise kohta otsuse, mille laenutaotleja edastab pangale. Pank ja MES valmistavad kumbki ette oma laenulepingud ja pärast lepingute allkirjastamist korraldab pank notariaalse tehingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles