Eestis kanda kinnitav IT-hiid Dynatrace: IT-sektoris pole talentide üleostmisel mingit mõtet

Erkki Erilaid
Copy
Dynatrace´i juhid Gordon Mayer ja Veronika Leibetseder otsivad Tallinna kesklinnas kontoripinda. Nende firmas on kontor eelkõige koht, kus töötajad suhtlevad ja teevad koostööd.
Dynatrace´i juhid Gordon Mayer ja Veronika Leibetseder otsivad Tallinna kesklinnas kontoripinda. Nende firmas on kontor eelkõige koht, kus töötajad suhtlevad ja teevad koostööd. Foto: Sander Ilvest

Üks maailma juhtivaid, New Yorgi börsil noteeritud ning jõuliselt kasvav Austria tarkvarafirma Dynatrace rajab Tallinna oma teadus- ja arenduskeskuse. Ettevõte plaanib siin lähiaastatel luua enam kui 300 uut töökohta, ehkki just oskajate inimeste puudus on nii IT kui ka teiste majandusvaldkondade murelaps.

Tööjõunõudlus on IT-valdkonnas viimastel aastatel tublisti kasvanud. CV Keskuse andmetel suurenes nõudlus spetsialistide ja juhtivate töötajate järele kolmandas kvartalis koguni 75 protsenti võrreldes aasta varasemaga. Statistikaameti andmetel oli teises kvartalis puudu ligi 900 IT-spetsialisti, mis on kaks korda enam kui aasta tagasi.

Dynatrace'i Tallinna IT-keskuse ajutine juhi Gordon Meyeri sõnul need arvud ettevõtet ei hirmuta. «Austrias on puudu üle 24 000 tarkvaraarendaja, meil õnnestus mullu aga sealset meeskonda suurendada 200 inimese võrra,» ütles Meyer. Siiski lisas ta, et töötajate leidmine ei ole üldise tööjõupuuduse olukorras Eestis kindlasti kerge ülesanne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles