Tinderi asutajad said sadu miljoneid valuraha

PM Majandus
Copy
Tinderi logo.
Tinderi logo. Foto: LIONEL BONAVENTURE / AFP / Scanpix

Veebikohtingute turu valitseja Match sõlmis kokkuleppe Tinderi asutajatega, et maksab neile 441 miljonit dollarit (390 miljonit eurot) nende loodud rakenduse väärtuse üle käinud kohtuvaidluse lahendamiseks, vahendas BBC.

Asi sai alguse augustis 2018, kui kümme kohtingurakenduse praegust ja endist tippjuhti kaebasid Matchi ning selle kunagise omaniku IAC kohtusse, sest need olevat Tinderi ülevõtmisel viimase väärtuse tahtlikult liiga madalaks hinnanud.

Kui Match ja meediakontsern IAC 2017. aastal Tinderi üle võtsid, hindasid nad selle väärtuseks kolm miljardit dollarit. Asutajad aga väitsid, et see oli väärt 13 miljardit. Vaidlus on New Yorgi osariigi kohtus olnud arutusel alates novembri keskpaigast.

Tinderi juhtivtöötajad said 2014. aastal osana palgast äpi optsioone, kokku umbes 20-protsendilise osaluse selles. Kuna aga tegu polnud börsifirmaga, siis ei saanud nad optsioone börsil rahaks teha, vaid pidid leppima rahalise hüvitisega teatud kuupäevadel.

Kohtuhagi järgi olevat Match tasunud asutajatele lõpuks 600 miljonit, mis teeks Tinderi väärtuseks kolm miljardit dollarit. Nüüd nõudsid nad vähemalt kaks miljardit dollarit lisaks. Matchi ja IAC väitel aga Tinderi eksjuht Sean Rad lihtsalt kahetseb müüki ja pidanuks juba 2017. aastal vastu vaidlema, et kolm miljardit dollarit on liiga vähe.

Matchi kontserni kuuluvad ka Match.com, OKCupid, Hinge, Meetic, PlentyOfFish, Ship ja OurTime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles