Nutitelefonide müük tegi suure hüppe

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 4Si müügile jõudmine vallandas Pekingis tõelise ostuhulluse, mille ohjamiseks oli vaja sekkuda kohalikul politseil.
iPhone 4Si müügile jõudmine vallandas Pekingis tõelise ostuhulluse, mille ohjamiseks oli vaja sekkuda kohalikul politseil. Foto: SCANPIX.

Globaalne nutitelefonide müük kasvas neljandas kvartalis 47,3 protsenti ning eelmisel aastal kokku 58 protsenti 472 miljoni telefonini, teatab analüüsikeskus Gartner.

Peaaegu kolmandik kogu maailmas müüdud mobiiltelefonidest on nutitelefonid.

Neljanda kvartali tõusu taga on paljuski Apple’i nutitelefonide iPhone rekordilised müüginumbrid. Apple’ist sai neljandas kvartalis 23,8-protsendilise turuosaga suurim nutitelefonide tootja maailmas. Mobiiltelefonide turul tervikuna on iPhone 7,4 protsendiga kolmandal kohal.

Maailma suurim mobiiltelefonide tootja on endiselt Nokia, kelle käes on 23,4 protsenti globaalsest turust võrrelduna 27,1 protsendiga 2010. aasta neljandas kvartalis. Teisel kohal on Samsung, kelle käes on 19,4 protsenti mobiiltelefonide turust.

Eelmisel aastal müüdi kokku 1,77 miljardit mobiiltelefoni, mis on 11 protsenti enam kui 2010. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles