Twitter sulges tuhandeid propagandakontosid

Copy
Twitteri logo
Twitteri logo Foto: Stephen Lam

Twitter teatas neljapäeval, et on kinni pannud ligi 3500 kontot kuues, seal hulgas Hiinas ja Venemaal, millelt postitatakse valitsuse propagandat.

Suurem osa kontodest kuulub võrgustikku, mis «võimendab Hiina Kommunistliku Partei narratiivi uiguuride kohtlemisest Xinjiangis», ütles Twitter avalduses.

Hiinat süüdistatakse uiguuride inimõiguste rikkumises ning asjatundjate sõnul on Xinjiangi Uiguuri autonoomses piirkonnas pandud üle miljoni inimese ümberõppelaagritesse.

Lisaks 2048 Pekingi propagandaga seotud konto sulges Twitter ka 112 kontot, mis on ühenduses Xinjiangi valitsusega seotud firmaga Changyu Culture.

Kolmapäeval teatas Facebooki emafirma Meta, et sulges üle 500 konto, mis olid seotud Hiinast lähtuva COVID-19 mõjukampaaniaga, milles väljamõeldud Šveitsi bioloog Wilson Edwards väitis, et USA sekkub püüetesse selgitada välja koroonaviiruse päritolu.

Hiina meedia tsiteeris juulis «Edwardsit» korduvalt, kuid mitu ajalehte kustutas viited talle, kui Šveitsi saatkond Pekingis teatas, et sellist inimest ei ole olemas.

Nii Twitter kui Facebook on Hiinas keelatud, aga Peking kasutab sellest hoolimata mõlemaid USA sotsiaalvõrgustikke oma seisukohtade propageerimiseks rahvusvahelisel areenil.

Lisaks Hiinale sulges Twitter ka 16 Vene «trollifarmi» Internet Research Agencyga seotud kontot.

Kinni pandi veel 50 kontot, mis ründasid Liibüa tsiviilvalitsust ja selle toetajaid, väljendades toetust Venemaa geopoliitilisele positsioonile Liibüas ja Süürias, ütles Twitter.

Suletud kontode hulgas on 276 Mehhiko ja 277 Venezuela valitsuse propaganda edastajat. Aafrikas suleti 268 kodanikuõiguste ühendust FichuaTanzania rünnanud kontot ja 418 Uganda presidendi Yoweri Museveni poliitikat propageerivat kontot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles