Riik hakkab otsima tuumaelektrijaamale asukohti (11)

BNS
Copy
Vaade Soome Olkiluoto tuumajaama sisemusse 2017 aastal.
Vaade Soome Olkiluoto tuumajaama sisemusse 2017 aastal. Foto: STAFF

Keskkonnaministeerium saatis sel nädalal riigiasutustele kutse nimetada oma esindaja loodavasse alltöörühma, mis hakkab tegelema tuumaelektrijaama ja kasutatud tuumkütuse lõppladustuspaiga asukohtade eelanalüüsiga.

Töörühma ülesandeks on kaasata vajadusel eksperte ning moodustada eesmärkide saavutamiseks valdkondlikud ekspertgrupid, kuhu kuuluvad pädevad ministeeriumite, ülikoolide, huvirühmade ja erialaliitude esindajad.

Septembri lõpus toimunud tuumaenergia töörühma kohtumisel tegid keskkonnaministeerium ja rahandusministeerium ettepaneku moodustada tuumaenergia töörühma juurde tuumaelektrijaama ja kasutatud tuumkütuse lõppladustuspaiga asukohtade eelanalüüsi alltöörühm.

Selle rühma ülesandeks on toetada tuumaenergia töörühma tegevust ja valmistada ette tuumaelektrijaama ja kasutatud tuumkütuse lõppladustuspaiga võimalike sobivate asukohtade eelanalüüsi hankedokumendid, kontrollida teenuse kvaliteeti kogu töö vältel, kiita heaks analüüsitulemuste aruanne ning esitada see kinnitamiseks tuumaenergia töörühmale.

Alltöörühm tegutseb kuni aruande kinnitamiseni tuumaenergia töörühma poolt, orienteeruvalt 2023. aasta septembrini.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles