JPMorgani strateeg: ostke aktsiaid, omikron võib kiirendada pandeemia lõppu (2)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
JPMorgani strateegide arvates võib omikron olla märgiks, et pandeemia lõpp on silmapiiril
JPMorgani strateegide arvates võib omikron olla märgiks, et pandeemia lõpp on silmapiiril Foto: imago images/Christian Ohde/Scanpix

Omikrontüvest tingitud hiljutine börside langus võib pakkuda investoritele võimalust positsioneerida end majanduste avanemisele ja riskide võtmisele toorainetes.

Isegi kui omikrontüvi on tõenäoliselt nakkavam, viitavad esialgsed raportid selle väiksemale fataalsusele, mis läheb kokku ajalooliste viiruste arengumustritega, kirjutasid USA suurpanga strateegid Marko Kolanovic ja Bram Kaplan. Pikaajaliselt võib see osutuda riskivõtmist soodustavaks, kuna võib signaliseerida, et pandeemia lõpp on silmapiiril.

Strateegid märgivad, et omikron võib hoogustada võlakõvera laienemist (lühiajaliste ja pikaajaliste võlakirjade tootlusvahe kasvab), aktsiates rotatsiooni kasvuaktsiatest väärtusaktsiatesse ja tuua mängu majanduse avanemise teema.

Hiljutine börsilangus võib tekitada võimaluse osta tsüklilisi aktsiaid, tooraineid ja positsioneerida kõrgematele võlaintressidele, kirjutab Bloomberg.

Kolanovic märkis, et ka koroona deltatüve puhul reageerisid investorid üle.

Omikron võib muuta tapva pandeemia millekski hooajalise gripi sarnaseks, kirjutasid eile JPMorgani strateegid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles