HKScan tõstab Rakvere ja Talleggi toodete hinda

PM Majandus
Copy
Rakvere lihakombinaat.
Rakvere lihakombinaat. Foto: Meelis Meibaum/Virumaa Teataja

HKScan Estonia teavitas täna jaekaubanduskette eelseisvast Rakvere ja Talleggi valmistoodete hinnatõusust. Energiahindade mitmekordse kasvu ning tarneprobleemidest tingitud loomasööda ja pakendite mitmekümneprotsendilise hinnatõusu mõju valmistoodetele on keskmiselt 10 protsenti, mis jõuab tarbijateni eeldatavalt uue aasta alguses.

HKScan Estonia juhatuse liikme ja Baltikumi äridirektori Kristina Mustonen-Shevelevsky sõnul on viimase paari aasta jooksul tootmisega seotud kulud järjest tõusnud ning kõik prognoosid näitavad, et sisendhindade tõus niipea ei lõppe.

Hinnatõus puudutab kõige enam valmistooteid, nagu singid, kotletid, viinerid ja muud töödeldud tooted.

«Elekter on kallinenud 2,5 korda, gaas 4 korda. Kõik energia kokkuhoidmise kohad oleme juba ära kasutanud, kuid sellest tulenenud sääst ei kata jätkuvalt meie energiaarvet,» selgitas Mustonen-Shevelevsky.

Lisaks energiahindadele mõjutab HKScani kui Eesti suurimat seakasvatajat ning ainsat kodumaise linnuliha tootjat kõige rohkem looma- ja linnusööda hind.

«Erinevate söödakomponentide hinnad on aastaga tõusnud vähemalt 30–40 protsenti, kuid linnukasvatuse puhul moodustab sööda hind kogukuludest tervelt 70 protsenti ning seakasvatuse puhul 60 protsenti,» lisas HKScan Estonia juhatuse liige.

Kõigele lisaks on tõusnud ka pakendite hind kuni 40 protsenti ning kasvavad ka transpordikulud. «Viimasel paaril aastal kujunenud olukorra tõttu on kodumaisel loomapidamisel põhinev toidutootmine sattunud keerulisse seisu, mistõttu ei ole enam võimalik hoida tagasi hinnatõusu jõudmist tarbijateni,» tõdes Mustonen-Shevelevsky.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles