Kookon ehitab Eestisse veel vähemalt üheksa uut nutiladu

PM Majandus
Copy
Kookoni nutiladu Tabasalus.
Kookoni nutiladu Tabasalus. Foto: Kookon

Tehnoloogiaettevõte Kookon Nutilaod laieneb Tartusse ja Pärnusse, rajades sinna vähemalt neli nutiladu. Lisaks ehitatakse ka Harjumaale veel viis nutiladu.

«Viimaste aastate jooksul oleme saanud üha tihemini küsimusi, millal laieneme nutiladudega ka Tartusse ja Pärnusse. See julgustas meid vaatama Harjumaast kaugemale,» sõnas Kookoni juhatuse liige Rait Minumets.

Hetkel on Harjumaal kuus Kookoni nutiladu, järgmisel paaril aastal rajatakse Harjumaale veel viis ning Tartusse ja Pärnusse neli nutiladu. Ühtekokku on seega Kookon Nutiladudel üle Eesti 15 tipptehnoloogilist laohoonet.

Tartusse ja Pärnusse rajatavad Kookonid on esimesed väljaspool Tallinna ning selle lähiümbrust asuvad nutilaod, kattes ära nutiladude vajaduse nii Lõuna- kui Edela-Eestis.

«Kui järgneva kahe aastaga saame kõik laod nii Harjumaal, Tartus kui Pärnus avatud, siis meie hinnangul on Eesti nutiladude turg täis. Iga järgneva lao rajamisel hakkab pakkumine ületama nõudlust,» selgitas Minumets.

Kookon nutilaod on Eesti esimesed täielikult automatiseeritud veebilehe ning mobiilirakendusega juhitavad laopinnad, mille rajamist alustati 2016. aastal.

Kookoni juhatuse liige Mikk Arakas nentis, et tarbijate sõnul on nutilao suurimaks väärtuseks just ajavõit. «Enam ei pea keegi laos ootama, et kaup üle anda, spetsiaalselt selleks kohale sõitma, et uks lahti teha, või muretsema, kas signalisatsioon sai ikka peale pandud. Kõik see on mobiilirakenduses tehtav ja kontrollitav, pakkudes niiviisi klientidele kindlustunnet,» kirjeldas Arakas.

Nutiladusid kasutavad oma vara hoiustamiseks nii edumeelsed ettevõtjad ning e-kauplejad kui ka eraisikud. „Eriti jõuliselt kasvab e-kauplejate osakaal, kus nutiladusid ei kasutata pelgalt toodete hoiustamiseks ja aina rohkem kauba väljastuspunktidena,“ sõnas Arakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles