Tööstustoodang kasvas oktoobris aastaga 2,8 protsenti

BNS
Copy
Aquaphori veepuhastusfiltrite tehas Narva tööstuspargis.
Aquaphori veepuhastusfiltrite tehas Narva tööstuspargis. Foto: Tairo Lutter

Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8 protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus, toodang suurenes energeetikas 11,8 protsenti ja töötlevas tööstuses 3,5 protsenti, vähenes aga mäetööstuses 39,7 protsenti.

Statistikaameti analüütiku Helle Bunder sõnul ei olnud tingituna 2020. aasta oktoobrikuu kõrgemast võrdlusbaasist, selle aasta oktoobris olulisematel tegevusaladel enam nii suured kasvunumbrid kui paaril eelneval kuul. «Vaatamata sellele suurenes tootmine rohkem kui pooltel töötleva tööstuse tegevusaladel,» märkis ta pressiteates.

Suurema osatähtsusega tööstusharudest kasvas puidu töötlemine 5,9 protsenti ja toiduainete tootmine 4,3 protsenti, elektriseadmete tootmine kasvas 9,7 protsenti ning ehitusmaterjalide tootmine 11,6 protsenti. Samale tasemele jäi metalltoodete toomine. Mahud vähenesid aga elektroonikaseadmete ja mööbli tootmises, vastavalt 16,6 protsenti ja 2,5 protsenti.

Töötleva tööstuse toodangust 67 protsenti müüdi välisturule, ekspordi osatähtsus oli suurim farmaatsia ning arvutite ja elektroonikaseadmete tootmises. Korrigeerimata andmetel kasvas toodangu müük ekspordiks võrreldes mulluse oktoobriga 11,5 protsenti ja müük siseturule 21,9 protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel vähenesid mahud tööstuses kokku võrreldes septembriga 2,4 protsenti, ning töötlevas tööstuses 1,3 protsenti.

Energeetika valdkonnas suurenes elektri tootmine koguseliselt võrreldes eelmise aasta oktoobriga 24,9 protsenti ning soojuse tootmine 4,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles