Cinamon: Coca-Cola Plaza sulgemisotsus on üllatav

BNS
Copy
Kino Kosmos.
Kino Kosmos. Foto: Jaanus Lensment

Tallinnas T1 keskuses asuvat kino ning kino Kosmost opereeriva Cinamon Holdingu juhatuse liikme Andac Bagioglu sõnul ettevõte hetkel kinode sulgemist ei kavanda, sest loodab, et vaktsineerimise määr Eestis tõuseb aeglaselt, kuid järjekindlalt.

Esmaspäeval teatas Forum Cinemas, et sulgeb tugevalt langenud külastatavuse ja erakordselt kallite elektrihindade tõttu ajutiselt Coca-Cola Plaza kino.

Samal päeval ütles ka Apollo Kino OÜ Baltikumi tegevjuht Kadri Ärm BNS-ile, et Covid-19 tõkestamiseks kehtestatud piirangud on olnud kinoärile pärssivad, ent Apollo kinod siiski ajutist sulgemist ei plaani.

«Forum Cinemase Coca-Cola Plaza sulgemisotsus oli üllatav ka meie jaoks,» kommenteeris Bagioglu BNSile, ent nentis, et kõikidele kinodele on pandeemia ajal osaks saanud külastatavuse langus.

«Praegu näeme meie Eesti kinodes, et külastatavus on järsult langenud pärast seda, kui valitsus otsustas mitte aktsepteerida kiirteste. Enne seda, oktoobris, oli meil Dune'i ja Bondi filmide toel hea kuu ja vaatajate arv taastus. Kuid pärast valitsuse otsust aktsepteerida ainult sertifikaate, lakkasid kliendid kinodesse tulemast, isegi need, kellel on vaktsiinitunnistused,» nentis Bagioglu.

Tema sõnul pole pandeemia algusest saati tõestatud ühtegi Covidi leviku juhtumit, mis oleks pärit kinodest. Seetõttu peab Bagioglu ebaõiglaseks, et valitsus kohtleb kinosid sarnaselt asutustega, kus viiruse levikut ennetada on tunduvalt keerulisem, näiteks avalikud kontserdid, baarid ja muud nummerdamata istekohtadega üritused.

Bagioglu sõnul on enne jõule kinodesse oodata paari suuremat filmi ning loodetavasti naasevad tänu neile ka kliendid. «Kuni stuudiotest tuleb häid filme ja kuni Eesti valitsus ei tee mõttetuid otsuseid, nagu kinode täielik sulgemine, on meil eelseisvale perioodile positiivseid lootusi,» ütles ta lähitulevikku vaadates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles