Jaekaubandusettevõtete müügitulu kasvas oktoobris 10 protsenti

BNS
Copy
Kaubanduskeskus
Kaubanduskeskus Foto: Elmo Riig / Sakala

Statistikaameti andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu oktoobris 784 miljonit eurot, mida oli võrreldes eelmise aasta sama perioodiga püsivhindades 10 protsenti enam.

Statistikaameti juhtivanalüütiku Jaanika Tiigiste sõnul suurenes oktoobris müügitulu nii toidukaupade ja tööstuskaupade kauplustes kui ka mootorikütuse jaemüügiga tegelevates ettevõtetes. «Tööstuskaupade kaupluste müügitulu kasvas neist kolmest kõige rohkem ehk 16 protsenti. Müük suurenes kõigil tegevusaladel,» lisas analüütik.

Tööstuskaupade kauplustest suurenes müügitulu kõige rohkem ehk 31 protsenti posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes. Keskmisest enam ehk 22 protsenti suurenes müügitulu veel apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes ning 21 protsenti majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes.

Nii toidukaupade kaupluste kui ka mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu kasvas eelmise aasta oktoobriga võrreldes 5 protsenti.

Septembriga võrreldes vähenes jaekaubandusettevõtete müügitulu oktoobris 2 protsenti. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal oli vähenemine 1 protsent.

Selle aasta esimese kümne kuuga suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 11 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles