Coca-Cola Plaza sulgeb ajutiselt uksed

Carl-Robert Puhm
Copy
Coca-Cola Plaza.
Coca-Cola Plaza. Foto: Liis Treimann

Coca-Cola Plazat haldava Forum Cinemase tegevjuht Kristjan Kongo kinnitas Postimehele, et külastatavuse hüppelise languse tõttu paneb kino ajutiselt uksed kinni.

Kino suletetakse selle nädala reedel, 3. detsembril.

«Kõige suurem kukkumine toimus pärast seda, kui negatiivse testiga enam kinno ei pääsenud. Laias laastus pooled külastajad kukkusid pärast seda ära. Ja see langus on olnud jätkuv. Meil pole põhjust praegu arvata, et lähiajal tuleks taastumine,» selgitas Kongo Postimehele. «2019. aasta novembriga võrreldes oleme praegu umbes 25–30 protsendi tasemel,» lisas ta.

Forum Cinemase juht möönis, et ka filmivalik võib olla üks vähenenud külastatavuse põhjused. «See, et paljude filmide väljatulek on edasi lükatud, mõjutab kindlasti ka. Praegu ongi filmide valik oluliselt nõrgem. Nii filmitegijad, levitajad kui ka kinod ootavad paremat aega, mil piiranguid ei ole, et maksimeerida oma tulusid.»

Tegevjuhi teatel ei tasu kino lahtihoidmine praeguste vaatajanumbritega lihtsalt majanduslikult ära. «Kui lisada siia veel karmid energiahinnad, siis on otstarbekam ruumid tõepoolest kinni panna, tegeleda kino korrastamise ja uuendamisega. Avame siis, kui piirangud on leevenenud ja taustsüsteem toetab ettevõtmist.»

Täpset aega, mil kino võiks uuesti uksed avada, Kongo öelda ei osanud. «Loodame veel sel aastal lahti teha, aga vaadates, mis Euroopas toimub, siis on olukord ebakindel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles