Puhastusettevõte SOL peab 150 kliendi lepingu üles ütlema (14)

Erkki Erilaid
Copy
SOL Balticsi tegevjuht ja juhatuse esimees Rinel Pius paneb rõhku kvaliteetsetele töövahenditele, mis inimest säästavad – ta on valmis maksma 20 eurot hea mopi ja 20 000 eurot korraliku puhastusmasina eest.
SOL Balticsi tegevjuht ja juhatuse esimees Rinel Pius paneb rõhku kvaliteetsetele töövahenditele, mis inimest säästavad – ta on valmis maksma 20 eurot hea mopi ja 20 000 eurot korraliku puhastusmasina eest. Foto: Madis Veltman

Väiksemad ärid peavad inflatsiooni ajal kulu kokkuhoidmiseks ise koristama hakkama, ütleb SOL Balticsi juht Rinel Pius. Liiati on ettevõttel töökätest kibe puudus, mille leevendamiseks ei piisa isegi palgatõusust, vaid tuleks rohkem välistööjõudu riiki lubada või piirata näiteks kaubanduskeskuste lahtiolekuaegu, et need vaba tööjõudu endale ei ahnitseks.

Kogu Eesti on hädas tööjõupuudusega, probleemid on eriti suured teeninduses. Kuidas on lood puhastusteenustes?

Tööjõupuudus on olnud puhastuses probleem juba aastaid. Viimasel aastal on asi aga kiiresti hullemaks läinud. Kuni kevadeni oli meil vakantseid töökohti 15, suvest alates on juba 70 inimest puudu. Viimastel kuudel on asi tänu töötukassas arvel olevatele tööampsajatele pisut parem, kuid lühiajalisi töötajaid ei jõua piisavalt koolitada ning objektide halduse ja personaliosakonna koormus kasvab väga suureks.

Näiteks ühelt objektilt, kus varem töötas kuus töötajat, käis ainuüksi juulis läbi 46 tööampsajat. Seda ei jõua ära hallata ning töö kvaliteet kannatab. Lisaks nõuab töö vaktsineeritust, aga kõiki ei ole võimalik veenda seda tegema.

Eestis ja mujal Baltimaades peame läbi ajama oma inimestega. Põhjamaades on ligi 90 protsenti töötajatest pärit kolmandatest riikidest. Nemad on selle asja nii sättinud ja see toimib.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles