Xiaomi ehitab Pekingisse suure elektriautode tehase

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Xiaomi pood Shanghais.
Xiaomi pood Shanghais. Foto: Aly Song

Hiina nutitelefonide hiiglane Xiaomi ehitab Pekingisse oma elektriautode üksuse jaoks tehase, mis suudaks toota 300 000 sõidukit aastas, teatasid pealinna ametivõimud laupäeval.

Elektriautode tehas ehitatakse kahes etapis ning Xiaomi ehitab Pekingi majandus- ja tehnoloogiaarenduse tsooni ka oma autoüksuse peakorteri ning müügi- ja teadusbürood, teatas valitsuse toetatud majandusarengu agentuur Beijing E-Town oma ametlikul WeChati kontol, vahendab Reuters.

Beijing E-Town ütles, et tehas peaks eeldatavasti hakkama masstootma autosid 2024. aastal, mis on ka Xiaomi tegevjuhi Lei Juni poolt oktoobris välja kuulutatud eesmärgiks. Märtsis ütles Xiaomi, et nad investeerivad 10 aasta jooksul 10 miljardit dollarit uue elektriauto tootmisüksuse loomisesse. Ettevõte viis oma elektriautode üksuse registreerimise lõpule augusti lõpus.

Ettevõte on avanud ka tuhandeid kauplusi, et kiirendada oma nutitelefonide müügi kasvu kodumaal, kuid tõenäoliselt soovitakse tulevikus kasutada mitmeid uusi kauplusi oma elektriautode müügisalongidena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles