Kolmanda kvartali palgakasv oli viimaste aastate suurimaid (7)

BNS
Copy
Nortal ostab tarkvaraarendaja Questersi, mille ostutehingu summa on ligi 9 miljonit eurot
Nortal ostab tarkvaraarendaja Questersi, mille ostutehingu summa on ligi 9 miljonit eurot Foto: Arvo Meeks

Statistikaameti andmete kohaselt oli keskmine brutokuupalk kolmandas kvartalis 1553 eurot, mis on 7,8 protsendi võrra suurem kui aasta tagasi samal ajal ning kõige kõrgemad olid palgad Harju- ja Tartumaal ning info ja side, finants- ja kindlustustegevuse ning energeetika tegevusaladel.

Statistikaameti analüütiku Argo Tarkiaineni sõnul tõusis keskmine palk sarnases suurusjärgus ka enne koroonapandeemiat.

«Kui mullu palgakasv pigem pidurdus, siis sel aastal on see taas tõusuteel. Kolmandas kvartalis oli muutus viimaste aastate suurimaid,» ütles Tarkiainen.

Telli Postimehe majandustoimetuse iganädalane uudiste ülevaade e-mailile

Liitu uudiskirjaga

Kõrgeim brutokuupalk oli taas Harjumaal ehk 1700 eurot ja Tartumaal 1531 eurot ning madalaim Hiiu- ja Ida-Virumaal, kus see oli 370 euro võrra väiksem Eesti keskmisest.

Kõige enam tõusid palgad aastaga Lääne- ja Valgamaal, langesid aga Põlvamaal.

Keskmine brutokuupalk oli jätkuvalt kõrgeim info ja side tegevusalal ehk 2878 eurot, finants- ja kindlustustegevuses 2539 eurot ning energeetikas 2007 eurot.

Madalaimat palka teeniti aga majutuses ja toitlustuses ehk 976 eurot, kinnisvaraalases tegevuses 1133 eurot ning muudes teenindavates tegevustes 1260 eurot.

Võrreldes 2020. aasta kolmanda kvartaliga tõusis keskmine brutokuupalk kõige enam kunsti, meelelahutuse ja vaba aja ehk 13,9 protsenti ning info ja side 13,1 protsenti, tegevusaladel. Väikseim tõus oli energeetikas ehk 1,5 protsenti ning hariduses 2,6 protsenti.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles