Kinnisvaraeksperdid: unustage kõrge üüritootlus

Liina Laks
, reporter
Copy
2019. aasta kevadel avati Tallinnas esimesed institutsionaalsele kapitalile kuuluvad üürimajad Lumi Kodud.
2019. aasta kevadel avati Tallinnas esimesed institutsionaalsele kapitalile kuuluvad üürimajad Lumi Kodud. Foto: Lumi Capital

Tasapisi on jõujooned Tallinna kinnisvaraturul uue grupi kätte nihkumas. Kuigi üüritootlus ähvardab institutsionaalsete üüriinvestorite osa kasvades kukkuda, see rahvast ei heiduta: kortereid ostetakse välja üürimiseks, nagu homset poleks.

«Inimesed lihtsalt ei oska leida investeerimisvõimalusi. Mina oleksin ettevaatlik, kui kinnisvarahinnad kahe aastaga 30–40 protsenti tõusevad,» soovitas Lumi Capitali partner Martin Rekor.

Scandium Kinnisvara tegevjuht Maido Lüiste ütles, et ostjate seas on palju väikeinvestoreid, kes ostavad esimest, teist või kolmandat üürikorterit. Teisalt on turul palju neid, kes otsivad rahale kaitset inflatsiooni vastu.

«Suuremad investorid hindavad muu hulgas haldamise lihtsust: kui silmapiiril on atraktiivne arendus, ostetakse samasse majja suurem ports kortereid korraga. Kuna kinnisvara hulk on praegu varasemast piiratum, võivad koduostjad head korterid investorite eest ära krabada,» selgitas Lüiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles