VÕRDLUS ⟩ Rong on bussist kiirem igal suunal (3)

Carl-Robert Puhm
Copy
Elroni rong Olustvere raudteejaamas. Just Viljandi liinil on ajavõit bussiga võrreldes kõige väiksem.
Elroni rong Olustvere raudteejaamas. Just Viljandi liinil on ajavõit bussiga võrreldes kõige väiksem. Foto: Elmo Riig/Sakala

Kui Elron soovib, võib ta järgmised 11 aastat hoida rongide kiiruse pea muutmata. Kohati võiks sõita isegi aeglasemalt, sest majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga (MKM) sõlmitud värske avaliku teenindamise leping ei kohusta rongifirmat kiiruse koha pealt pea mitte millekski.

2023. aastal kehtima hakkav ja Elroni järgmise kümnendi tegevust reguleeriv dokument seab eesmärgiks, et rongiettevõte peab suuremate linnade vahel sõitma liinibussist vähemalt kümme protsenti kiiremini. Elron teeb seda aga juba praegugi. Võrdlesime kõige kiiremate busside ja Elroni ekspressrongide aegu ja leidsime, et kolme minuti jagu jääb sihist puudu vaid Tallinna-Viljandi rongil. Teistel riigi nõutud liinidel on Elron juba praegu liinibussidest 10–20 protsendi võrra kiirem.

MKMi teatel ei saanud nad rongioperaatorile ambitsioonikamat sihti seada, kuna veel ei ole teada, mis võimalusi tulevane elektrifitseeritud raudteevõrk pakub.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles