Vene digiminister hoiatas kohalike IT-lahenduste kvaliteedi allakäigu eest

BNS
Copy
Tarkvaraarendus.
Tarkvaraarendus. Foto: Jefferson Santos/ Unsplash

Venemaa digiarenguminister Maksim Paršin väljendas muret, et kodumaiste IT-lahenduste kvaliteet võib oluliselt langeda, kui minna üle täielikule impordiasendamisele.

«Impordiasendamine peab olema mõistlik. Kui me sulgume välislahenduste eest endasse, toob see juba lähivaates konkurentsi vähenemise arvel meie lahenduste kvaliteedi allakäigu,» ütles Paršin neljapäeval ärifoorumil.

Samas rõhutas ta, et riigiorganid ja -ettevõtted peavad «julgeoleku ja konkurentsivõime suurendamise eesmärgil» kasutama kodumaiseid programme.

Muu hulgas täpsustas Parsin, et kriitilise teabetaristu objektidel loobutakse pikas vaates välislahendustest. «Kuid me ei räägi seejuures keeldudest, vaid tingimuste võrdsustamisest,» märkis aseminister.

Novembri alguses kinnitas Vene valitsus ettevõtluse digitaliseerimise strateegia kuni 2030. aastani. Selle dokumendi kohaselt peavad tööstuse digitaliseerimist soodustama eelised Vene programmi- ja programmiaparaadikomplekside tootjate eelistamine, samuti mitmesuguste turuplastide ja digiplatvormide loomine.

Digiministeerium kavatseb esitada riigiduumale eelnõu, mis näeb ette kriitilise teabetaristu objektide üleviimise kodumaistele programmidele 2023. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles