Huawei peab elektroonilise side seadust enda suhtes diskrimineerivaks

PM Majandus
Copy
Huawei logo.
Huawei logo. Foto: TPG/ZUMA Press/Scanpix

Huawei pole rahul riigikogus eile vastu võetud elektroonilise side seadusega ja näeb seaduses ettevõtte päritolust lähtuvat diskrimineerimise võimalust.

«Huawei jaoks on seadmete ohutus prioriteet ning me oleme veendunud, et suudame maandada mis tahes mured, kuid sidevõrgus seadusega lubatud ja keelatud riist- ja tarkvara määratlus kujuneb alles kasutusloa taotluse menetluses ning seaduse mõju jääb veel lahtiseks,» ütles Huawei Technologies Eesti juht Ben Chang Bin.

Huawei eeldab, et kasutusloa saamine Euroopa Liidu, NATO või OECD välise riigi tootja riist- ja tarkvarale võib osutuda oluliselt keerulisemaks kui tootja puhul, kelle peakontor asub nimetatud organisatsioonide liikmesriigis.

Ettevõtte hinnangul ei ole sidevõrgus kasutatava riist- ja tarkvara tootja eelduslik sidumine konkreetse riigiga põhjendatud, sest kõik suured ettevõtted toimivad rahvusvaheliselt ning nende tarneahelad sarnanevad üksteisega.

Huawei toetab Eesti valitsuse eesmärki tagada sidevõrkudes kasutatava tehnoloogia turvalisus, mida saab teha läbipaistvate ja proportsionaalsete meetmetega, vältides turuosaliste põhjendamatut diskrimineerimist ja konkurentsi kahjustamata, märkis ettevõte pressiteates.

Riigikogus heakskiidu saanud seadusega võeti Eesti õigusesse üle Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiiv, millega kehtestatakse Euroopa sidedirektiiv, mille ülevõtmise tähtaeg oli 2020. aasta 21. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles