Elon Musk jätkab hoogsalt Tesla aktsiate müüki

PM Majandus
Copy
Elon Musk
Elon Musk Foto: ALY SONG/Scanpix

Pärast mõnepäevast pausi jätkas Tesla asutaja Elon Musk ettevõtte aktsiate müüki, olles nüüd müünud enam kui poole kogusest, mida ta Twitteris välja hõikas, teatab Bloomberg.

Tesla juht küsis novembri alguses oma Twitteri jälgijatelt, kas ta peaks müüma 10 protsenti oma Tesla aktsiatest. Kasutajad vastasid gallupile jaatavalt ning Musk lubas tulemusest kinni pidada.

Eile hommikuks oli Musk jõudnud müüa üle 8 miljoni aktsia ja päeva jooksul loobus ta veel 934 091 aktsiast – 1,05 miljardi dollari eest. SECi dokumentidest järeldub, et saadud tuluga kattis Musk tekkinud maksukohustust.

Pärast Twitteri küsitluse korraldamist on Musk müünud kokku 9,2 miljonit aktsiat ja teeninud umbes 9,9 miljardit dollarit müügitulu. Osa sellest rahast läheb maksudeks.

Lubatud 10-protsendise müügikünnise saavutamiseks peaks Musk loobuma kokku umbes 17 miljonist aktsiast, mis moodustab umbes 1,7 protsenti ettevõtte kõikidest aktsiatest. Kui aga arvestada Muski omandusse ka tema optsioonid, peaks müüki paisatavate aktsiate hulk olemas veel suurem

Twitteris väljakäidud lubaduse täitmise ajal ongi Musk realiseerinud miljoneid Tesla optsioone, mille kõigi aegumiskuupäev oli vähem kui aasta pärast.

Tesla aktsia on pärast küsitlusele järgnenud esialgset langust tõusnud 9,4 protsenti.

50-aastane Musk on oma 303,7 miljardi dollari suuruse varandusega (24. novembri seisuga) maailma rikkaim inimene. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles