Luminor omandas järgmise osa Danske portfellist

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Luminor
Luminor Foto: Ints Kalnins/reuters/Scnapix

Luminor sõlmis lepingu, millega võtab üle Danske Banki ärikliendiportfellist 40 miljoni euro suuruse osa, mis sisaldab Danske Leedu äriklientide laene.

Tegemist on Luminori teise laenuportfelli omandamise tehinguga, esimene sõlmiti tänavu aprillis Lätis. Luminori teatel on tegemist strateegilise laienemisega Baltikumi ärilaenude turul ja eesmärgiga olla kohalikele ettevõtetele usaldusväärne panganduspartner.

«Kvaliteetse äriklientide laenuportfelli omandamine on meie kasvuteekonnal oluline samm ja tugevdab meie pühendumust kohalike ettevõtete toetamisele,» ütles Luminori Leedu ettevõtete panganduse juht Jonas Urbonas tehingut kommenteerides. «See on meie jaoks sel aastal teiseks strateegiliseks portfelli omandamise tehinguks, mis toetab meie teenuste laiendamist vastavalt Luminori eesmärkidele.»

Luminor ja Danske Bank võtavad otse ühendust kõikide klientidega, kelle lepingud antakse Luminorile üle. Nagu Danske on teatanud, lõpetab pank tegevuse Balti riikides (välja arvatud Danske teenuste keskus Leedus).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles