Valitsus võib müüa veel 25% Enefit Greeni aktsiatest

Merike Lees
Copy
Enefit Green aktsiale börsikella helistamine esimesel kauplemispäeval Energia Avastuskeskuses.
Enefit Green aktsiale börsikella helistamine esimesel kauplemispäeval Energia Avastuskeskuses. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsuse mandaat lubab müüa kuni 49% Enefit Greeni aktsiatest, kinnitas rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus riigikogu liikmete arupärimistele vastates.

Isamaa liige Urmas Reinsalu küsis, miks ei viidud emissioonile 49% Enefit Greeni aktsiatest ning miks eelistati institutsionaalseid investoreid jaeinvestoritele.

«Meie eesmärk oli rahastada investeerimisplaani, mis võimaldab Enefit Greenil 2025. aastaks taastuvenergia võimsust kasvatad 2,3 korda tänasest suuremaks. See 100 miljonit eurot, mis IPOga kaasati, oli selleks sobiv maht,» ütles Pentus-Rosimannus.

Kokku müüdi IPOl 22,8% osalust Enefit Greenis. «Varasem valitsuse mandaat oli kuni 49%, see kehtib ka praegu ja võimaldab ka tulevikus järgmisi osaluse võõrandamise tehinguid,» sõnas rahandusminister.

Pentus-Rosimannuse sõnul sai 80% märkimises osalenud jaeinvestorites aktsiaid soovitud mahus. 90% said aktsiaid vähemalt 50% soovitu ulatuses.

Reinsalu sõnul on küsimus ideoloogiline ja ta soovis teada, kas lähiajal on plaanis teha täiendav kapitali kaasamine valitsuse poolt lubatud mahus.

«Edasise planeerimine ei ole enam nii pika ettevalmistuse küsimus, vaid peaks toimuma kiiremini ja ei ole põhjust jääda pidama juba toimunud investeeringute kaasamise tasemele,» vastas rahandusminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles