Prinditud võltssteik jõuab Euroopa restoranidesse

Ronald Reinap
, reporter
Copy
3D-prinditud steik.
3D-prinditud steik. Foto: Redefine Meat Ltd.

Iisraeli idufirma taimepõhised 3D-steigid on jõudmas Euroopa tipprestoranide taldrikutele enne suuremat kasutuselevõttu, kuna isu võltsliha järele kasvab, vahendab Bloomberg.

Rohkem kui 30 restorani Londonis, Berliinis ja Amsterdamis on hakanud pakkuma Redefine Meati prinditud tooteid, mis on valmistatud taimse «tindiga» ning näeb välja nagu steik, imiteerides selle tekstuuri. Enamik taimse valgu ettevõtteid keskenduvad praegu sellistele toodetele, nagu burgerid, mida on lihtsam imiteerida.

Nõudlus alternatiivsete valkude järele on kasvanud, kuna tarbijad on teadlikumad liha söömisega seotud keskkonna- ja terviseriskidest, mis on äratanud nii idufirmade kui ka suurte toiduainetööstusettevõtete tähelepanu.

Kuigi võltslihaturg on veel suhteliselt väike, soovib Redefine Meat, et nende tooted pakuksid söögikohtadele sama sensoorset kogemust, nagu see oleks esmaklassilise veiseliha söömisel.

Redefine Meat toodab praegu vähem kui 10 tonni võltsliha kuus, kuid plaanib järgmisel aastal tootmisvõimsust järsult suurendada, avades jaanuaris Amsterdamis tehase, ütles tegevjuht Eshchar Ben-Shitrit.

«Mastaapide suurendamist ei piira meie võime müüa või suhelda restoranidega, nõudlus on üsna suur,» ütles Ben-Shitrit intervjuus Bloombergile. «Peamiselt piirab seda tootmisvõimekus.»

Ettevõte on sõlminud kolm lepingut Euroopa toiduturustajatega ning kavatseb järgmise kahe aasta jooksul müüa tooteid tuhandetes Euroopa restoranides, enne kui neid lõpuks ka kauplustes pakutakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles