Meremajanduse asekantsler võtab Brüsselis ette olulised merepoliitika küsimused

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
MKM merenduse asekantsler Kaupo Läänerand
MKM merenduse asekantsler Kaupo Läänerand Foto: Riigikantselei

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi meremajanduse asekantsler Kaupo Läänerand alustas esimest ametlikku visiiti Brüsselisse, kus ta kohtub Euroopa Komisjoni, Euroopa merendusorganisatsioonidega ning kahe liikmesriigi esindajatega.

Läänerand kohtub Euroopa komisjoni DG MOVE merenduse valdkonna direktoriga ning liikuvuse ja transpordi peadirektori Henrik Hololeiga, kinnitas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Taavi Audo. Ees ootavad ka kohtumised Euroopa Laevaomanike Assotsiatsiooniga, Euroopa Sadamate Organisatsiooniga, Malta merenduse atašeega Euroopa Liidu juures ning Belgia merenduse ametkondade esindajatega.

Läänerand ütles Postimehele, et tema kui Eesti merendusvaldkonna juhi esimesel ametlikul välisviisidil on teemadeks Eesti kui mereriigi areng, Euroopa kliimapakett Fit 55 ning selle väljakutsed ja mõju Euroopa merendusele.

«Brüsselis tulevad jutuks ka Eesti kui e-mereriik, mere küberturvalisus ning koostöökohad Eestiga, meie sammud rohelise laevanduse ning sadamate poole ja võimalikud koostöökohad,» loetles asekantsler.

Ta lisas, et räägitakse ka laevakontrolli memorandumi Paris MoU nimekirja koostamise metoodikast ja arvestuse aluseks olevast valemist, mis on praegu väikeriikidele väga ebasoodne. «Olime koos Poolaga need kaks õnnetut riiki, kel jäi vaid kaks positiivse otsusega laevakontrolli puudu, et valges nimekirjas edasi püsida,» selgitas asekantsler. 

Lääneranna visiit algas täna ning lõpeb homme. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles