Eesti saab Euroopa Liidu solidaarsusfondist 3,9 miljonit eurot

BNS
Copy
Kui riigikogu valitsuse algatatud eelnõu vastu võtab, saab tulevikus teise pensionisambasse panustada rohkem raha.
Kui riigikogu valitsuse algatatud eelnõu vastu võtab, saab tulevikus teise pensionisambasse panustada rohkem raha. Foto: Arvo Meeks

Eestile eraldatakse Euroopa Liidu solidaarsusfondist (ELSF) 3,58 miljonit eurot, mille eest soovib riik tagasiulatuvalt katta möödunud aastal läbi viidud isikukaitsevahendite hangete kulusid.

Kulud on abikõlblikud alates möödunud aasta 12. märtsist, kui valitsus kuulutas välja eriolukorra. Rahaline toetus makstakse ühekordse maksena Eestile välja pärast rahastamisotsuse tegemist ning nõutud lisadokumentide esitamist eeldatavasti tänavuse aasta jooksul, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks korralduse eelnõu, millega määratakse ELSF-i vahendite koordineerivaks asutuseks ja rakendusüksuseks Riigi Tugiteenuste Keskus (RTK), kes peab hakkama Euroopa Komisjonile esitama toetuse väljamaksmiseks ja kasutusele võtmiseks vajalikke dokumente, aruandeid ja ühtlasi teostama ka järelevalvet.

Rahandusministeeriumi finantskontrolli osakond määratakse auditeerima toetuse kasutamise sihipärasust ja vastavust sätestatud tingimustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles