EfTEN investeerib 10 miljonit eurot Kaunase üürimajadesse

BNS
Copy
Korrusmajad Kaunases
Korrusmajad Kaunases Foto: EfTEN Capital

EfTEN sõlmis lepingu Leedu kinnisvaraarendajaga UAB Etapas Group, et rajada Kaunasesse kaks üheksakorruselist korterelamut, millesse plaanib investeerida 10 miljonit eurot, kasutades selleks vaid omafinantseeringut.

«Kaunase üürimajad on EfTENi esimene projekt Leedu elamispindade turul. Korterite müügihinnad on seal kiiresti kasvanud ja sobiva elamispinna kättesaadavus noortele peredele on vähenenud,» ütles EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas börsiteates ja lisas, et fond plaanib veel ühte projekti Vilniuses.

Kahes üheksakorruselises üürimajas on kummaski 48 ühe magamistoa või kahe magamistoaga korterit, suurusega 43-45 ruutmeetrit ja 66 ruutmeetrit. Hoonete kasulik pind on 4940 ruutmeetrit. Rajatakse ka 92 kohaga parkla.

Ehitus on alanud ja plaani kohaselt saavad esimesed elanikud sisse kolida 2023. aasta alguses.

Investeeringuks valis EfTEN kesklinna lähedal asuva Žaliakalnise elamurajooni. Läheduses asuvad koolid ja lasteaiad ning Leedu Terviseteaduste Ülikooli haigla (LSMU) Kaunase kliinik. Tegemist on üürieluasemetele keskendunud EfTEN Residential Fundi esimese investeeringuga Leedus. 

EfTEN Capitali grupp valitseb 56 ärihoonet, kus on üle 1200 üürniku ning hoonete turuväärtus on 800 miljonit eurot. UAB Etapas Group on 2005. aastal kinnisvaraarendajana asutatud eraettevõte, mis pakub konsultatsiooni-, arendus- ja haldusteenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles