Nõgene: Tallink kaotas päevapealt 85 protsenti käibest (1)

BNS
Copy
Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.
Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene. Foto: Sander Ilvest

Tallink Grupi juhatuse esimehe Paavo Nõgene sõnul tegi laevanduskontsern enne koroonakriisi päevas kolm miljonit eurot käivet, millest kriisi alguses kaotati päevapealt 85 protsenti.

Nõgene rääkis PwC finantskonverentsil, et kogu kriisiaeg on Tallinkile olnud raske ning seejuures on see aeg ka justkui ellujäämiskursus. Kui enne kriisi töötas laevanduskontsernis 7500 inimest, siis praegu 4000. See on muutnud Tallinki töökorralduse küll efektiivsemaks, kuid Nõgene tõdes, et suuresti tuleb see töötajate eraelu arvelt.

Tallinki juht märkis, et ettevõte on saanud kõikidelt oma pankadelt piisava likviidsuse ja on muutunud õhemaks.

Nõgene sõnul on oluline ka see, et ettevõte pole pidanud müüma oma laevu. Samas märkis ta, et praegu ei saa kindel olla selles, kas tulevikus kõik Tallinki laevad sõidavad ikka Läänemerel ja sama sagedusega nagu enne kriisi.

Tema sõnul arvutab ettevõte praegu iga päev, kas soodsam on laevadega sõita või seista. Seejuures toob seisev laev kahjumit kuni miljon eurot kuus.

Tänavu kolmandas kvartalis teenis Tallink Grupp 5,5 miljonit eurot puhaskasumit ehk 0,008 eurot aktsia kohta, mullu samal perioodil oli puhaskahjum 23,9 miljonit eurot. Tänavune kolmas kvartal oli ettevõtte esimene kasumlik kvartal alates koroonapandeemia algusest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles