Sparta annab terviseameti kohtusse

Copy
Sparta spordiklubi
Sparta spordiklubi Foto: Sander Ilvest

Terviseametilt majandustegevuse keelu saanud Sparta Spordiselts läheb ameti vastu kohtusse, sest peab ameti tegevust põhiseadusvastaseks.

«Oleme juba kohtus vaidlustanud Spartale tehtud ettekirjutuse ning kindlasti vaidlustame ka majandustegevuse keelamise, kuna me ei näe Sparta tegevuses mitte mingisugust ohtu inimeste tervisele,» ütles Sparta juht Mart Kajari.

«Meie hinnangul on terviseameti ettekirjutus ja Sparta majandustegevuse keelamine selgelt põhiseadusvastane, mistõttu peame nende vaidlustamist iseenesestmõistetavaks,» lisas ta.

Kajari sõnul on treenimine praegustes oludes parim võimalus oma tervist parandada. «Sparta 1800-ruutmeetrine jõusaal on Eesti suurim ja seal on parimad tingimused tervislikuks treenimiseks,» märkis ta.

Terviseameti korraldusega keelati Sparta Spordiseltsi majandustegevus ning spordiklubi ruumides ei tohi teenuseid osutada ja seal ei tohi viibida külastajad, sealhulgas perioodipiletiga kliendid ehk harrastusliikmed.

Terviseameti hädaolukorra staabi juhi asetäitja Kalle Kitsing selgitas, et terviseamet oli juba peatanud Sparta spordiklubi tegevuse esialgu kaheks nädalaks. «Seal ei tohtinud kahe nädala jooksul olla mingit tegevust. Terviseameti menetluse käigus selgus, et spordiklubi ei allunud korraldustele,» rääkis ta.

Kitsing ütles, et juhul kui ettevõte astub majandustegevuse keelust üle, võib olla vastavalt karistusseadustikus sätestatule tegemist kuriteoga. «Kohus võib MTÜ-le kriminaalmenetluse raames määrata 4000 – 16 000 000 euro suuruse karistuse,» lisas ta.

Terviseamet tegi Spartale 14. oktoobril ettekirjutuse, millega kohustas viivitamatult täitma nakkusohu tõrjumiseks valitsuse korraldusega seotud nõudeid. Hiljem tuvastas amet, et klubi ei täitnud ettekirjutuse nõudeid ning 22. oktoobril mõisteti spordiklubilt välja 2000 eurot sunniraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles