Terviseamet pani Sparta spordiklubi kinni (34)

PM Majandus
Copy

Terviseameti korraldusega keelati Sparta Spordiseltsi majandustegevus, sest asutuses ei järgita külastajate elu ja tervist kaitsvaid nõudeid. Spordiklubi ruumides ei tohi teenuseid osutada ja seal ei tohi viibida külastajad, sh perioodipiletiga kliendid, keda asutus ise nimetab harrastusliikmeteks.

Terviseameti menetluse käigus selgus, et Sparta on eiranud majandustegevuse peatamise korraldust ning jätkanud nakkushaiguse leviku tõrje nõuete eiramist. Menetluse käigus selgus, et spordiklubi tegevuse tingimused ei taga tõhusat kaitset viiruse leviku eest, mille tõttu otsustati selle nädala alguses Sparta majandustegevus keelata. Keeld kehtib seni, kuni Sparta koostab külastajate elu ja tervist kaitsva plaani ja asub seda täitma.

Telli Postimehe majandustoimetuse iganädalane uudiste ülevaade e-mailile

Liitu uudiskirjaga

Terviseameti hädaolukorra staabi juhi asetäitja Kalle Kitsing selgitas, et terviseamet oli juba peatanud Sparta spordiklubi tegevuse esialgu kaheks nädalaks. «Seal ei tohtinud kahe nädala jooksul olla mingit tegevust. Terviseameti menetluse käigus selgus, et spordiklubi ei allunud korraldustele,» rääkis ta.

Kitsing ütles, et juhul kui ettevõte astub majandustegevuse keelust üle, võib olla vastavalt karistusseadustikus sätestatule tegemist kuriteoga. «Kohus võib MTÜ-le kriminaalmenetluse raames määrata 4000 – 16 000 000 euro suuruse karistuse,» lisas ta.

Terviseamet tegi Sparta Spordiseltsile 14. oktoobril ettekirjutuse, millega kohustas täitma nakkusohu tõrjumise nõudeid. Hiljem tuvastas amet, et klubi ei täitnud neid nõudeid ning 22. oktoobril pidi spordiklubi maksma 2000 eurot sunniraha. Sellele vaatamata jätkas Sparta korralduse rikkumist.

27. oktoobril saatis terviseamet Spartale teavituse, et alustab haldusmenetlust majandustegevuse peatamiseks või keelamiseks. 1. novembril tegi terviseamet Spartale majandustegevuse peatamise otsuse. Otsus puudutas spordisaalide kasutamise võimaldamist ja sellega seotud teenuseid.

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles