Vorstis on katsetatud nii juustu kui šokolaadi

Adele Johanson
Copy
Anne Värä
Anne Värä Foto: Erakogu

Nõo lihatööstuse peatehnoloog Anne Värä on lihatööstuses töötanud enam kui 30 aastat ning selle aja jooksul on ta välja tulnud umbes 1000 uue tootega. Aastate jooksul on tema kinnitusel lihatooted muutunud tublisti tervislikumaks, sest toitumine ja tervis lähevad inimestele rohkem korda. «Tahame olla heas kehakaalus, põdeda vähem veresoonkonnahaigusi, põdeda vähem vähki ja diabeeti,» rääkis Värä. Väga uljaid maitseid Eesti inimesed tema kinnitusel ei armasta.

Seetõttu on lihatoodetes vähendatud rasvaprotsenti ja soolasisaldust. «Tarbija ootab seda. Kuigi mõni toode võib mulle tunduda magedana, on see tarbija eelistus ja miks mitte. Suhkrutega on lihtsam, sest neid väga palju lihatoodetesse ei panda, kuigi ka see on maitse looja. Väikeses koguses on suhkrut ka ühes või teises tootes sees.» lisas ta.

Eestlased on mõnikord nõus küll uusi maitseid proovima, aga pigem armastatakse ikkagi traditsioonilist. «Päris nii ei ole, et kõike proovitakse. Vaatame ja mõtleme, mida on varem Eestis toodetud. Eestlane on traditsioonides kinni. Lihaga sobib väga hästi kokku juust. On juustuvorstid, on tehtud ka marineeritud lihasid, kus üheks koostisosaks on juust,» rääkis Värä.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles