Rohepööre kergitab järsult lennupiletite hindu (3)

Erkki Erilaid
Copy
Reisimise kiire taastumine aitas Deltal kolmandas kvartalis teenida 194 miljonit dollarit, mis on esimene kasum pärast pandeemia algust.
Reisimise kiire taastumine aitas Deltal kolmandas kvartalis teenida 194 miljonit dollarit, mis on esimene kasum pärast pandeemia algust. Foto: Markus Mainka via www.imago-images.de

Maailma suuruselt teise lennufirma Delta juhi hinnangul toovad rohepöördega seotud investeeringud kaasa piletihindade tõusu. Lennundushiid on lubanud järgmise kümnendi jooksul heitkoguste vähendamisele kulutada miljard dollarit ning see tuleb reisijatel kinni maksta.

«Aja jooksul läheb loodust säästvam lendamine meile kõigile rohkem maksma, kuid see on õige lähenemine,» vahendas Delta Air Linesi tegevjuhi Ed Bastiani sõnu BBC.

Rahvusvahelise Energiaagentuuri andmetel annab lennundus umbes 2,5 protsenti planeeti soojendavast süsinikdioksiidi heitkogusest ja 12 protsenti transpordi tekitatavast emissioonist. Kriitikud väidavad, et parim viis CO2 koguse vähendamiseks on vähem lennata ja kasutada reisimisel rohelisemaid alternatiive, kuid lennufirmad usuvad, et rohepöörde eesmärgid on saavutatavad ka tänu kütusesäästlikumatele lennukitele, rohelistele lennukikütustele ja süsiniku eemaldamisele atmosfäärist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles