India lubab pärast 20-kuulist sulgemist taas välisturiste riiki

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Turistid külastamas Taj Mahali.
Turistid külastamas Taj Mahali. Foto: Partha Sarkar via www.imago-images.de

India avas taas oma piirid välisturismi jaoks, lõpetades 20 kuud kestnud piirangu, kuna kogu riigis on koronaviirusega nakatumine jäänud madalaks ja vaktsineerimise tase on tõusnud.

Pärast turismiviisade väljastamise peatamist eelmise aasta märtsis lubab India nüüd karantiinivaba sisenemist täielikult vaktsineeritud reisijatele 99 riigist, sealhulgas ka Eestist. Valitsus nõuab ainult turistidelt, et nad jälgiksid oma tervist 14 päeva jooksul pärast saabumist.

Eelmisest kuust alates lubati juba riiki siseneda tšarterlendudega saabuvatele turistidele ja India ametiasutused laiendasid seda esmaspäeval ka kommertslendudega saabuvatele turistidele.

Paljud indialased on juba viimastel nädalatel suundunud kodumaistesse turismipiirkondadesse, nagu näiteks rannikuäärsesse Goasse ja mägisesse põhjaossa, kuna teine koroonalaine on hääbunud pärast mai algust, mil nakatumise tipptase oli üle 400 000 juhtumi ööpäevas. Pered kogunesid sel kuul ka kokku, et tähistada Diwalit ehk riigi suurimat festivali, kusjuures uued haigestumised on jäänud tublisti alla 15 000 juhtumi päevas.

India vaktsineerimiskampaania on samuti hoogustunud. Rohkem kui miljard vaktsiinidoosi on manustatud ja antikehade uuringud näitavad, et enamik indialasi on koroonaviirusega juba kokku puutunud. Kuigi riigi nakatumise tase on viimastel nädalatel saavutanud madalaima taseme, mida viimati nähti aasta alguses, on säilinud kartus, et piirangute leevendamine võib tekitada rahulolu, mis sarnaneb kahe suure laine vahelise ajaga, mil India koges mõõnaperioodi.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles