Meedia: Trump müüb oma hotelli Washingtonis 375 miljoniga maha

Copy
USA ekspresident Donald J. Trump.
USA ekspresident Donald J. Trump. Foto: KEVIN LAMARQUE

Donald Trumpi hotell Valge Maja lähedal, mis tõmbas ligi ekspresidendi soosingut otsivaid lobiste ja diplomaate, aga ka kriitikat seoses huvide konfliktiga, müüakse Miamis baseeruvale investeerimisfirmale.

CGI Merchant Group nõustus maksma Trump Organizationile 263-toalise hotelli eest 375 miljonit dollarit ja plaanib nimetada selle ümber Waldorf Astoriaks, edastasid The Wall Street Journal ja The New York Times viitega anonüümsetele allikatele.

Trump Organization ja CGI kommentaaripalvetele ei vastanud.

Tehing peaks lõpule viidama tuleva aasta algul, misjärel hakkab hotelli CGI-ga sõlmitud leppe alusel haldama Waldorf Astoria, kirjutas WSJ. Waldorf Astoria kuulub Hilton Worldwide Holdingsile.

Hotell on Trumpi pere jaoks olnud suur raharöövel alates sellest, kui saadi õigus Old Post Office’i nimelist föderaalhoonet valitsuselt pea sajaks aastaks liisida.

Trump Organization kulutas hoone luksushotelliks muutmisele 200 miljonit dollarit. Hotell avati 2016. aasta lõpus, vahetult enne Trumpi saamist presidendiks, ja järgmise nelja aasta jooksul jäi see üle 70 miljoni dollari kahjumisse, selgub aruannetest, mis langesid Trumpi huvide konflikte uuriva esindajatekoja komitee kätte. Kahjumid said seejuures alguse veel enne hotellitööstust räsinud pandeemiat.

Eetikud ärgitasid Trumpi hotelli ja muid oma ärisid enne presidendiametisse asumist maha müüma, kuid mees keeldus sellest. Huvide konflikti kohta ütles toonane president, et on valitsemisega niivõrd hõivatud, et tal ei ole selle kõrvalt kohatult rikastumiseks üldse aega.

Siiski tõmbas hotell liigi mõjuvõimsaid ja võimuahneid, tööstuslobistidest vabariiklaste ja diplomaatideni Aserbaidžaanist, Filipiinidelt, Kuveidist ja mujalt.

Pole selge, kui palju Trumpi pere müügist teenib, kuna tehingu üksikasju pole avaldatud. Hotellide müük sisaldab vahel klausleid, mille järgi maksab ostja kogu lubatud summa ainult teatud finantseesmärkide täitmisel.

Algselt, kui hotell 2019 sügisel müüki pandi, lootis Trumpi pere saada selle eest 500 miljonit dollarit.

Hotellindusekspertidele tuli aga ka nüüdne hind üllatusena, kuivõrd Washingtoni reisib viimasel ajal vähe ärimehi, turiste ja lobiste.

Kinnisvarafirma Cushman Wakefieldi aseesimees Bill Collins märkis, et tööstuse parim hind on umbes miljon dollarit toa kohta. Trumpi hotelli väärtus oleks sel juhul vaid 263 miljonit dollarit, pea sada miljonit vähem, kui selle eest väidetavalt makstakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles