Rail Balticu ehitus on esialgsest tähtajast aastaid maha jäänud, uus siht on 2030 (1)

Merike Lees
Copy
Rail Baltic
Rail Baltic Foto: Rail Baltica

Seoses Rail Balticu (RB) valmimise tähtaja edasilükkumisega 2026. aastalt 2030. aastale peab valitsus esitama uue raudtee ehitamise rahastamisplaani ja ajakava, leiti tänasel riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjoni istungil, kus arutati riigikontrolli Rail Balticu elluviimise vahekokkuvõtet.

Riigikontrolli vahekokkuvõttest selgub, et nii RB projekteerimistööd kui ka trassiks vajalike maade omandamine on algsest tähtajast aastaid maha jäänud.

«Kinnisasjade omandamine pole toimunud planeeritud tempos, vaid lükkunud edasi umbes viis aastat,» ütles riigikontroll auditi osakonna juhataja Ines Metsalu- Nurminen. See pole seotud maa-ameti tegevusega, vaid Pärnu maakonnas planeeringu osalise kehtetuks tunnistamisega, samuti pole raudtee põhiprojektide valmimine nii kiire, kui algul loodeti. Põhiprojektide valmimine on samuti keskmiselt viis aastat viibinud ning saavad uute plaanide kohaselt valmis aastatel 2022–23.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles